Skip to main content

Hildegardiskerk: Een verjaardagscadeau voor Kruimeltje!

Of je nu geboren en getogen bent in Rotterdam, je wieg heeft gestaan in Burundi, Ethiopië of Nigeria. Of je nu behoort tot de Filippijnse gemeenschap, de Sagrada Familia, of je thuis voelt bij de gemeenschap van Franciscus & Clara, Kruimeltje is van ons allemaal. Iedereen kent wel een ‘Kruimeltje’.
Voor mij is Kruimeltje allereerst het boek van Chr. Van Abkoude, een Rotterdamse schrijver uit de vorige eeuw die ooit leerkracht was op een school in Crooswijk. Kruimeltje, een jochie die klap op klap kreeg in het leven, het zelf maar moest zien te redden. Kruimeltje is van ons allemaal, van alle tijden van alle generaties, van alle culturen.
Is Kruimeltje zielig? Misschien wel, maar hij heeft drie eigenschappen die hem op de been houden: Humor, levenslust en doorzettingsvermogen. Die drie eigenschappen horen ook bij Stichting Kruimeltje, een Rotterdamse stichting die de toekomstige bewoners van de Familiekerk wil ondersteunen: kinderen die intensieve zorg nodig hebben, kinderen die niet mee kunnen komen, kinderen voor wie geen plaats is, kinderen die een handicap hebben. Voor die kinderen, voor die ‘Kruimeltjes’ is ons verjaardagscadeau bestemd! Als wij vieren dat onze kerk 125 jaar bestaat, geven wij een cadeau weg, feestelijker kan onze verjaardag niet worden!
Op zondag 17 september krijgt iedereen die met ons meeviert een jubileumkaars uitgereikt. In ruil daarvoor geeft u 1 Euro. Die ene Euro is voor de stichting Kruimeltje. Is de kaars u meer waard? Geen probleem! Wat u geeft gaat naar de stichting Kruimeltje.
Op zondag 3, 10 en 17 september worden er ook Hildegardiskoekjes (met recept!) verkocht. Die lekkernij kost ook 1 Euro. Geeft u meer? Ook dan is er geen probleem!
Humor, levenslust en doorzettingsvermogen daar was Kruimeltje mee gezegend. Humor, levenslust en doorzettingsvermogen gunnen wij de toekomstige bewoners van de Familiekerk. Humor, levenslust en doorzettingsvermogen zijn onbetaalbaar maar maken we met elkaar wel een beetje bereikbaar!
Pastor Rob Lijesen