Projecten

Stichting Kruimeltje ondersteunt zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben met als doel deze kinderen en hun gezin meer kwaliteit van leven te geven en daarnaast ook hun zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten.

Stichting Kruimeltje bestaat sinds eind 2016 en heeft haar naamgenoot Kruimeltje als grote voorbeeld. Dit Rotterdamse straatjongetje uit het boek van Chris van Abkoude had – ondanks alle tegenslag – levenslust, humor en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Een kleine stichting met een grote passie voor haar doelgroep.

 • DROOMHUIS BRAMANTESTRAAT

  Nadat in 2020 helaas besloten moest worden dat het Droomhuis in de H. Familiekerk in Rotterdam Noord niet door kon gaan, hebben onze partners CityKids en De Kinderzorg Kliniek niet stilgezeten. Zij hebben in Rotterdam Prinsenland een nieuwe locatie gevonden waar 3 van de 5 oorspronkelijke zorgfuncties toch gerealiseerd konden worden. Om deze locatie volledig kindvriendelijk te kunnen inrichten heeft Stichting Kruimeltje aan haar donateurs gevraagd om een gedeelte van de voor de H. Familiekerk bestemde gelden te mogen besteden aan de inrichting van dit kleinere Droomhuis. Op deze prachtige locatie zijn in januari 2021 de volgende zorgfuncties van start gegaan:

  • Het Verpleegkundig centrum van CityKids: 5 groepen van in totaal 24-40 kinderen met een intensieve verpleegkundige zorgvraag en een vroeghulp groep komen dagelijks naar het Droomhuis.
  • Het Ontdekkingscentrum van CityKids: 3 groepen van in totaal 18-24 kinderen. Dit zijn kinderen die meervoudig beperkt zijn en een vorm van dagbesteding krijgen. Ook zij komen dagelijks naar het Droomhuis.

  Daarnaast zal in oktober 2021 De Kinderzorg Kliniek starten in het Droomhuis. In dit Zelfstandige BehandelCentrum zullen in 4 poliklinische spreekkamers kinderen met verschillende aandoeningen terecht kunnen voor een dagbehandeling gericht op het chronisch zieke kind. Een multidisciplinair team van eerste en tweede lijns zorgprofessionals maken zich sterk voor geïntegreerde en gecoördineerde zorg.

  Lees hier meer over het project

 • WERKEN ALS EEN PAARD (W.A.E.P.)

  Stichting Kruimeltje ondersteunt sinds  maart 2021 een initiatief van de Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam. Met W.A.E.P. zet deze stichting zich met diverse sociaal-maatschappelijke projecten in  voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Stichting Kruimeltje ondersteunt specifiek een project voor kinderen uit het speciaal onderwijs met het autismespectrum, het downsyndroom of met een verstandelijke beperking, waarbij zij onder schooltijd deelnemen aan een therapeutisch jaarprogramma met de inzet van paarden. Stichting Kruimeltje draagt voor 3 jaar bij aan de kosten van de inhoud van het dagprogramma, de inzet van de betrokken instructeurs van Rijvereniging “De Hazelaar” en het van vervoer van de kinderen van en naar de deelnemende scholen en de manege.

  Lees hier meer over het project

Eerdere projecten

 • H. Familiekerk en Pastorie

  Stichting Kruimeltje heeft zich jarenlang ingezet om samen met Stichting Behoud Heilige Familiekerk en Medisch Kindzorg Instelling CityKids de al jaren leegstaande H. Familiekerk in Rotterdam Noord om te te toveren naar een voor Nederland uniek gezondheidscentrum voor het ernstig (chronisch) zieke kind in Rotterdam en omstreken. Dit is uiteindelijk om diverse redenen niet gelukt. Onder het tabblad nieuws kunt u over de ontwikkelingen van de laatste jaren lezen.

  Wat wel gelukt is, is het beschermd wonen project in de Pastorie van de H. Familiekerk. Sinds twee jaar wonen er 11 jongeren met autisme of een verstandelijke beperking in een woongroep met begeleiding.

  Lees hier meer over dit project

 • BBL-basisopleiding Metalent

  Stichting Kruimeltje heeft zich in 2018 en 2019 ingezet  om kwetsbare jongeren met een beperking met  afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Daarvoor hebben we de samenwerking  opgezocht  met  Stichting Metalent . Door intensieve samenwerking met ouders/verzorgers,  bedrijven en beroepsonderwijs bevordert Metalent de instroom van jongeren in de metaal, metalektro, industrie en maritieme sector. Hierbij wordt iedere jongere persoonlijk begeleid door een jobcoach. Stichting Kruimeltje heeft gedurende deze periode voor 2 jongeren de bovengenoemde basisopleiding gefaciliteerd. Een mooi project met een echte Rotterdamse signatuur!

  Er is nog te weinig funding voor  kwetsbare jongeren,  die vanwege gedragsproblemen of  ontwikkelingsachterstand er niet in slagen om zich bij leerbedrijven te presenteren en daardoor niet de kans krijgen om te mogen starten met een BBL- opleidingstraject.

  Lees hier meer over dit project

Adresgegevens

Stichting Kruimeltje
Noordsingel 43c
3035EJ Rotterdam

Contactgegevens

Contact: Nicoline van Rappard
Mobiel: 06-40419929
E-mail: info@stichtingkruimeltje.nl

Overige gegevens

KVK nr: 67536875
RSIN nr: 857059695
IBAN: NL 76 TRIO 0338494235